onsdag 28 oktober 2009

EOTD Biker RecEfter moget övervägande bestämde jag mig för att byta bort födelsedagsköpet Powdery Nut mot en annan Microshadow som jag länge suktat efter, Rec. Kort ryck i Pret-tys bytestrådar och vips har jag nu bytt upp/bort mig, tack vare snälla Kissen!

Blå ögonskugga har länge varit en no-no i min värld, jag är miljöskadad av åttiotalet då jag växte upp - när man är liten är man alltid fullkomligt okritisk och beundrande, och det tog år av självspäkning för att inse att det då rådande stilidealet var en fälla och ett straff. Det fanns ett fåtal kvinnor (och knappt några män) som kunde bära upp åttiotalets stilideal, typ Siouxie Sioux, Madonna och Marie Fredriksson. De flesta andra trampade igenom (typ Tina Turner, Stephanie, systrarna Päivärinta). Tidens "sexiga" män hade antingen bar överkropp och flottig hästsvans eller patetiska mönsterstickade julklappströjor och trasiga klorinjeans.


Och om inte DE kunde göra bättre, gissa då hur det gick för mig? De här brudarna var åtminstone coola när det begav sig. Allt JAG rörde vid blev åttiotal, även tio år för sent, på det där ocoola, gräsliga sättet - helt enkelt för att jag inte såg outside the box utan trodde att det var tidlöst med kornblå mascara. Alltså har jag på senare år konsekvent styrt bort från blått.

Enter sotningen. I nuläget har jag varit så frälst i flera månader, att jag börjar tro att man kan rädda vilken gräslig färg som helst genom att först lägga den över hela locket och sen matta ner den från yttre ögonvrån och in - med svart. Ill-svart. Färger jag aldrig skulle drömma om att använda på egen hand blir plötsligt fullt fungerande. Orangebrons. Hustrumisshandlarlila. Citrongult. Åttiotalsblått. Melon-orange. Nej, kanske inte melon-orange.

Och efter den här omtumlande insikten började jag också titta lite närmare på blå sotningar. De var inte "bara" helt okej och ett sätt att utnyttja hittills "hopplösa" färger. Det var ju för fan skitsnyckt! Spexiellt med blått!

Dagens EOTD består av nya fyndet Rec, uppbackat av Pollution (båda från MUS, as you ålready know) och en skvätt Biker Chic från Fyrinnae som jag älskar, älskar, och älskar ännu mer i kombination med Mixing Liquid. Då blir den nämligen kanske vääädens besta liner, skarp och täckande och med ett fantastiskt djup i det snajdiga blåa glittret. Try, you will like!

Biker Chic har ju blivit ganska veldi hypad på en massa bloggar vid det här laget, men jag passar på att instämma i kören, fyfan vad fin den är. Kräver dock i likhet med många andra pigment från Fyrinnae en riktigt bra bas, och bör helst läggas på våt för att komma till sin rätt. Kick ass!

Här är, precis som jag nämnde ovan, Rec över hela locket, Pollution från yttre ögonvrån och inåt, kanske halvvägs. Biker Chic pålagd våt som liner, fuck sudda ut kanterna, jag har ändå luvan uppe idag och känner mig allmänt rebellisk med mitt plommonlila avflagnade nagellack. Yeh!


**

Glöm inte att haka på jubileumstävlingen fram till 3 november! Kommentera här och vinn en liten hemlig paket!

4 kommentarer:

 1. I like, I like. Kissen skickade med ett prov med Biker Chic till mig också när vi bytte lite (hon är ju fantastisk, den damen) men jag är paradoxalt nog så förtjust i färgen att jag inte tordats försöka använda den. Att göra eyeliner var nog ett bra tips. *funderar*

  SvaraRadera
 2. Det är lätt en färg jag ska beställa i fullstorlek från Fyrinnae, tillsammans med Crimson Ghost som också är helt sjukt snygg. Hmm...kanske är dags för den där beställningen snart?

  SvaraRadera
 3. Väl talat om blå ögonskugga, jag har känt samma antipatier när jag dagdrömt om himmelsblå, midnattsblå, indigoblå etc.. ögonskuggor. Det finns starka associationer som är svåra att rucka på. Men jag har också samtidigt gjort en sotning med blått!
  I vilket fall, jag länkade till dig i dagens inlägg (http://fizzivy.blogspot.com/2009/10/droopy-speed.html) bara så du vet! Ska jag ta bort det är det bara att säga till.

  SvaraRadera
 4. Blåa skuggor har jag inte varit "rädd" för men vem minns inte den kornblå mascarna och kornblå kajalen och lite rosa skugga till det. Blää, jag klarar inte av det än idag...

  Rec gillar jag skarpt med Biker Chic förstår jag inte varför så många gillar. Den är fin i burken, det är allt.

  Som vanligt är det lika roande att läsa dina inlägg.

  SvaraRadera