tisdag 8 september 2009

Singelskuggor från Pierre René


"Pierre René" låter som en skamlös ripoff av Pierre Robert vid första anblicken, öh förlåt, an-örat...äsch, ni fattar. Jag är säkert sjukt fördomsfull, men det känns som om ett budgetmärke vars främsta exportmarknad utgörs av öststatskoalitionen "Czech Republic, Sweden, The Netherlands, Russia, Ukraine, Iran, Syria, Slovakia" (där töntiga Sweden och mobbade Netherlands får vara med på ett hörn) kan innehålla en massa giftiga Tjernobylkemikalier, och dessutom lär vara Lilja 4-evers sminkmärke of choice.


Hur som helst har jag tidigare bara sett det på den knasiga outletshoppingen i Tanumshede, och då var jag inte i shopping-mode. Idag upptäckte jag att de tagit in dem på Lindex, och då blir de ju plötsligt sjukt mycket mer lättillgängliga. Ett schysst budgetalternativ vid sidan av VLD alltså - ni vet hur det är när man redan har köpt på sig alla färger man kan tänka sig att äga av något billigt märke, och gnölande ser sig om efter något nytt.

Än så länge verkar Lindex bara ha tagit in singelskuggorna, och jag är rätt nyfiken på resten av grejerna. Speciellt den pressade ögonskuggan i två färger verkar tjusig, lite som en billig Skinfinish. "2 efekty" står det på locket. Tyvärr är sajtens "shop"-sektion helt och hållet på polska den med, så jag kan inte säga något om huruvida de fraktar till Sverige eller inte, och jag orkar inte konvertera deras Slottysar för att jämföra priserna. Det lär ju inte vara dyrt iaf.

Nu har jag köpit Nr 02, nr 11 och nr 28 - varm petrol/amazongrönmetallic med markant, finfördelat guldskimmer och större glitterkorn i silver ; svagt metallicglänsande grafitmörkgrå med blålila undertoner ; barbiebubbelgumrosa på gränsen till neon, aningen metallisk. Hur var det nu, det där med att man upprepar sig om och om igen? Jag kanske borde använda slut de grönguldiga, tuggummiga och åskblå jag redan har, eh? Eller inte. Hyfsat välpigmenterade verkar de vara, än så länge har jag bara swatchat dem utan primer och jag är inte besviken.

Gillar också det lilla formatet - en lagom pralin till skillnad från de flesta dosor som man aldrig gör slut på. Minus dock för deras retarderade lock, som är helt barnsäkert - det tog mig flera minuter att lyckas bända, skjuta och vika på samma gång, och vad kryper ut ur locket om inte en liten skumgummiapplikator, helt jävla onödigt, tack så mycket. Det är alltås meningen att man ska hålla i den fyrkantiga plexiplattan som är locket, och mejka sig med den. För alla som inte har en extra teleskopled på fingrarna är det tyvärr omöjligt att då också SE vad man gör eftersom hela handen är i vägen. Återkommer med hiss eller diss.

5 kommentarer:

  1. Var sjukt sugen på dem sist jag var lindex, det var väl typ 3st för 80:- eller nåt? Riktigt fina färger. ska shoppa på mig nästa bidrag tror jag (csn :p)

    SvaraRadera
  2. yess, de hade nån deal, en för 39, tre för 99. få se om det blir permanentat. bruden i kassan hade ingen koll på om de ska ha dem i fortsättningen eller om det kommer in mer av sortimentet. hoppas hoppas! :)

    SvaraRadera
  3. Jag hittade dom på lindex idag, och jag var såklart tvungen att plocka på mig tre jag också. ^_^ Dock är jag impad över att skumgummi applikatorn inte är en sådan där billig rivjärnshistoria, utan väldigt mjuk.

    SvaraRadera
  4. Pierre Rene var tidigare leverantör till märket Pierre Robert. När Pierre Robert gick i konkurs så började deras kemist att arbeta för leverantören som fick ok från Pierre Robert att ta namnet Pierre Rene. Där har ni historian bakom namnet.

    SvaraRadera
  5. Hahaha, jag kom in på din blogg för jag sökte någon sorts "bruksanvisning" på hur man öppnade den förbannade ögonskuggan. Den var ju dock jävligt fin men vetisjutton om det är värt att sitta där och förstöra naglarna.. och humöret för att få upp locket :)

    SvaraRadera